Svenske forskere: Chokolade mindsker risikoen for hjerteproblemer

Folk der spiser chokolade nogle gange om ugen har en mindre risiko for at få hjerteproblemer, end dem der slet ikke spiser noget. 

Det er den opsigtsvækkende konklusion i et nyligt offentliggjort svensk studie, der er blevet publiceret i det lægevidenskabelige tidsskrift Heart, ifølge Aftonbladet. 

I studiet undersøgte forskere 68.000 midaldrende og ældre kvinder og mænd i tre mellemstore svenske byer.

I slutningen af 1990'erne skulle de svare på et detaljeret spørgeskema omkring deres madvaner, herunder hvor ofte de spiste chokolade. 

Da svarene blev afgivet, havde ingen af deltagerne angivet problemer med hjertet, men 12 år senere havde 4417 af deltagerne haft hjerteanfald eller andre problemer med hjertet. 

Og da forskerne undersøgte det nærmere, kunne de se, at hjerteproblemerne var betydeligt færre hos de kvinder og mænd, der spise chokolade et par gange om ugen. 

- Selvom en undersøgelse som denne ikke endeligt kan bevise en årssagssammenhæng, så er vores resultat på linje med andre lignende undersøgelser, der har påvist, at chokolade kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme, siger Alicja Wolk fra Karolinska institutet i Stockholm. 

men selvom resultatet er positivt i forhold til sygdomme i hjertet, så maner forskerne til besindighed i forhold til chokolade-spisning. 

- Chokolade er en energirig fødevare, der indeholder en hel del sukker og mættet fedt, og man bør derfor spise det med måde, siger Alicja Wolk, ifølge Aftonbladet. 

 

Dagens Gossip