Svenske gidsler frigivet i Syrien

To svenskere, der har været holdt som gidsler i Syrien, er frigivet.

Det meddeler Sveriges udenrigsministerium i en kortfattet udtalelse til nyhedsbureauet TT.

De to gidsler blev frigivet fredag, fremgår det af meddelelsen fra ministeriet.

- Vi har haft et rigtigt godt og tæt samarbejde mellem svenske myndigheder, særligt med politiet, skriver den svenske udenrigsminister, Margot Wallström, i en skriftlig udtalelse til TT.

Expressen skriver på sin hjemmeside, at de to svenskere ifølge avisens oplysninger har været gidsler i halvandet år under meget barske vilkår.

De to frigivne gidsler er nu hjemme i Sverige igen, tilføjer Expressen, der ikke skriver, hvor oplysningerne stammer fra.

Margot Wallström siger, at særligt den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, har "engageret sig på afgørende vis" i den svenske gidselsag.

Foruden Abbas og palæstinensiske myndigheder har også Jordan hjulpet med at få frigivet de svenske gidsler, fremgår det.

Der er ikke umiddelbart nogen oplysninger om, hvilken gruppe der havde taget de to svenskere som gidsler, eller hvorfor svenskerne befandt sig i Syrien.

Udenrigsministeriet oplyser heller ikke, hvor længe de to har været gidsler, hvordan det lykkedes at få dem fri, eller om der fra gidseltagernes side har været krav om betaling af løsesum.

- I øvrigt kan jeg, af velkendte årsager, ikke give nærmere kommentarer om, hvordan vi arbejder i sådanne sager, skriver Wallström.

Heller ikke svensk politi vil sige noget til TT om frigivelsen af gidslerne.

En af de to frigivne svenskere er ifølge TT en 33-årig mand, der er tilknyttet pinsekirken.

En talsperson for kirken bekræfter, at det er den pågældende mand, der er frigivet, men vil ikke oplyse mere om, hvorfor den 33-årige befandt sig i Syrien.

- Vi er meget glade for, at han er fri, og derefter må alle oplysninger gå gennem familien, siger talspersonen til TT og tilføjer, at de to svenskere lige er blevet genforenet med deres familier.

- Det er alt sammen så nyt endnu. De har brug for at fordøje det, men alle er glade, siger hun.

/ritzau/TT

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip