Svenske ishockeystjerner dropper træning: Intet udstyr

admin

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Torsdag er kvartfinaledag ved VM i ishockey, og det på papiret største brag mellem Canada og Sverige har fået et ærgerligt forspil for sidstnævnte.

Svenskerne rejste onsdag - som Danmarks trup - fra Moskva til Sankt Petersborg for at spille kvartfinale torsdag, men svenskerne måtte aflyse onsdagens træning, fordi udstyret ikke var kommet frem i tide.

- Det er for dårligt, siger materialeansvarlig Anders Weiderståhl til Aftonbladet.

Udstyret var sendt afsted i en lastbil efter tirsdagens nederlag til Rusland, men onsdag måtte spillere og ledere spejde forgæves efter stave, handsker og tøj.

- Vi blev lovet, at tingene ville komme frem. De sagde, at det maksimalt ville tage 14 timer, siger materialemanden.

Han kunne som de øvrige svenskere konstatere, at de danske spillere - som også sendte udstyret afsted fra Moskva tirsdag aften - havde fået det i tide til træningen i Sankt Petersborg.

- Danskerne sendte deres ting klokken 19 i aftes, og det er kommet frem. Nu står vi i hallen, og der er ingen lastbil, siger Anders Weiderståhl.

Svenskernes træning var planlagt til klokken 19, men den er altså blevet aflyst.

Generalsekretær i det svenske forbund er godt sur over episoden.

- Hvor svært kan det være at hyre en privat bil. Vi vendte det med arrangørerne i weekenden og blev lovet privat transport, siger Tommy Boustedt til Aftonbladet.

- Hvor svært kan det være at sende udstyret med fly, som man gjorde i Slovakiet i 2011. Tænk hvis vi havde arrangeret et mesterskab, og russernes udstyr var blevet forsinket, fortsætter han sin svada mod de russiske VM-arrangører.

Svenskerne må nu nøjes med opvarmningen torsdag i den for dem nye VM-hal. Sverige møder Canada torsdag klokken 19.15

Tirsdagens sidste gruppekamp for Sverige blev tabt 1-4 til Rusland, hvilket giver svenskerne en på papiret meget hård kvartfinale mod Canada. En sejr over Rusland havde udløst en kvartfinale mod Tyskland.

/ritzau/