Svenske ishockeyverdensmestre får perfekt OL-start

12/02/2014

Sverige er blandt favoritterne i herrernes ishockeyturnering ved vinter-OL i Sotji, og svenskerne kom fornemt fra start i turneringen.

I åbningskampen onsdag aften blev det til en sejr på 4-2 over Tjekkiet. De forsvarende verdensmestre fik hurtigt slået et afgørende hul.

Erik Karlsson og Patrik Berglung var på pletten i første periode, og tidligt i anden periode blev det 3-0 og 4-0 ved først Henrik Zetterberg og dernæst Erik Karlsson for anden gang.

Efter kun godt 24 minutters spil 4-0 til Sverige, kom tjekkerne lidt i gang og fik sat to hurtige reduceringer i nettet i forsøget på at komme tilbage i kampen.

Først reducerede Marek Zidlicky, og da den stadigt aktive ishockeylegende Jaromir Jagr reducerede til 2-4 efter en halv time, var der pludselig optræk til spænding igen.

Men så fik svenskerne sat proppen i, og der faldt ikke flere mål i kampen.

Dermed markerede det en perfekt start for de forsvarende verdensmestre, og det samme fik Schweiz, der overraskende var finalemodstanderen mod Sverige ved sidste års VM.

Schweiz åbnede OL-turneringen mod Letland, og det lignede en målløs affære helt frem til de sidste sekunder af tredje periode og dermed kampen.

Men bedst som det lignede 60 målløse minutter, fik schweizerne sat den afgørende scoring ind til 1-0. Det var Simon Moser, der blev helten blot otte sekunder før tid.

Onsdagens kampe var de første i mændenes ishockeyturnering, hvor der spilles kampe igen torsdag. Her skal hjemmebaneheltene fra Rusland i aktion, og der hviler et kæmpe forventningspres på russernes skuldre i den prestigefyldte ishockeyturnering.

Russerne møder Slovenien, der sikrede sig OL-billetten i kvalifikationsturneringen i Vojens for et år siden - blandt andet takket være en sejr over Danmark.