Svenske kvinder sparker OL i gang med sejr

03/08/2016

OL i Rio bliver officielt åbnet om to døgn, men onsdag blev der taget forskud på begivenheden, da den olympiske fodboldturnering for kvinderne blev skudt i gang.

Her lagde Sverige ud i det første opgør, hvor modstanderen var Sydafrika, og opgøret endte med en svensk 1-0-sejr.

Svenskernes scoring faldt med et kvarter igen.

Sydafrikas målmand Roxanne Barker gik først skævt af et hjørnespark og fumlede derefter med bolden, inden Sveriges Nilla Fischer fik ram på bolden og scorede til slutresultatet.

Senere onsdag vandt Brasilien sikkert 3-0 over Kina foran et begejstret hjemmepublikum, og det betyder, at Brasilien topper Gruppe E med tre point og en bedre målscore end Sverige, der også har tre point.

Forsvarsspilleren Monica bragte Brasilien foran 1-0 ti minutter før pausen, og med en time igen øgede Andressa Alves til 2-0, før Cristiane headede bolden i mål til slutresultatet i det sidste minut.

I Gruppe F vandt Canada 2-0 over Australien.

I alt spilles der seks gruppekampe onsdag og natten til torsdag (dansk tid).

Målet er OL-guld for både de brasilianske kvinder og mænd i de olympiske fodboldturneringer, og det lagde den brasilianske angriber Cristiane da heller ikke skjul på, før Brasiliens kvinder skulle i aktion.

- Selv om folk siger, at vi ikke nødvendigvis skal vinde guld, så føler jeg, at vi er forpligtet til at vinde, efter at jeg tidligere har vundet to OL-sølvmedaljer og været tæt på at vinde guld ved OL, sagde Cristiane ifølge nyhedsbureauet AFP.