Svenske politikere vil forbyde organiseret tiggeri

Det svenske oppositionsparti Moderaterne har meldt ud, at de ønsker at tage et opgør med de mange tiggere, der plager svenske byer. 

Politikerne fra partiet vil gøre det ulovligt, at organisere tiggeri, fordi tiltagene mod menneskehandel ikke har vist sig effektive. 

- Moderaterne vil ikke gøre det ulovligt for enkeltpersoner at tigge, men vi kan ikke acceptere omfattende og organiseret tiggeri i landet, skriver Beatrice Ask og Thomas Tobé i et debatindlæg i Dagens Nyheter

Læs også: Norge opgiver omstridt forbud mod tiggeri

I indlægget henviser de to politikere til en kortlægning af omfanget af organiseret tiggeri fra 2014, hvor det blev vurderet, at mellem 300 og 500 mennesker blev udnyttet til at tigge i 2013. 

- Vi har tidligere sagt, at vi bør overveje at lave tiltag, der kan stoppe det, og nu er tiden kommet. Indsatsen mod menneskehandel har ikke fået bugt med problemet, siger Beatrice Ask til TV4, ifølge Expressen

Politikerne vil gøre det muligt for kommuner og andre myndigheder at slå ned på illegale bopladser og 'tiggerlejre', der er en drivkraft bag det organiserede tiggeri. 

Læs også: Folk raser: Gravid tigger kører Mercedes

- Vi vil gøre det muligt for kommuner at ansatte folk, der kan sørge for at, at gribe ind overfor bopladserne, for i dag er det kun politiet, der har myndigheden til det, og det er ikke nok, skriver de to politikere.

De understreger begge, at de godt er klar over, at de mennesker, der tiggeri Sverige, kommer fordi forholdende i deres hjemlande er kummerlige med svær fattigdom og diskrimination. 

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip