Svenske Volvo nedlægger 4.400 stillinger

Den svenske bilproducent Volvo nedlægger 4400 job i forbindelse med en større effektivisering af selskabet. Det skriver AB Volvo i en pressemeddelelse i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal.

Bilfabrikanten har tidligere meldt ud, at den ville skære 2000 af stillingerne væk. Hovedparten af de 4400 arbejdspladser vil blive nedlagt i løbet af i år.

Volvokoncernen har tidligere lanceret et nyt strategisk program, der skal styrke resultatet for lastbilvirksomheden.

Det handler ikke om fyringer, men om besparelser og effektivisering, så de svenske lastbiler fortsat kan klare sig i konkurrencen på markedet, lyder det.

- Selvom vi stadig har et par kvartaler foran os, før vi er helt igennem koncernens største produktfornyelse nogensinde, vil dette år være præget af effektiviseringer, herunder en reduktion i aktiviteter, omkostninger og personale.

- Dette vil spille en vigtig rolle i arbejdet med at opnå koncernens strategiske og finansielle målsætninger, siger Olof Persson, administrerende direktør i Volvo, i pressemeddelelsen.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT svarer 4400 stillinger til cirka fire procent af det samlede antal medarbejdere i koncernen.

Analytiker i Handelsbanken Hampus Engellau mener, at Volvos kvartalsregnskab er værre end forventet, men de mange fyringer er ikke overraskende.

- Vi har længe vidst, at der er et overskud på 4000-5000 personer. Volvo har i lang tid levet med en overbemanding, siger han til TT.

/ritzau/

 

Dagens Gossip