Svenskerne støtter beslutning om nyvalg

Stefan Löfven traf den rette beslutning, da han onsdag eftermiddag udskrev valg efter blot to måneder på posten som svensk statsminister, mener et flertal i befolkningen.

69 procent af svenskerne mener, at beslutningen var god, men de siger samtidig, at statsministeren selv bærer hovedansvaret for, at hans mindretalsregering kuldsejlede så hurtigt efter magtovertagelsen ifølge en meningsmåling foretaget for expressen.se.

En anden nylig måling - dog før valgudskrivelsen - viser, at Sverigedemokraternas vælgere ville være mest positive over chancen for at stemme igen.

79 procent af støtterne af det indvandrerkritiske parti, som ellers vandt en jordskredssejr midt i september, har ønsket nyvalg.

Hos de borgerlige partier ønskede 57 procent et valg, mens blot 19 procent af støtterne af den rødgrønne regering havde lyst til at sætte deres kryds ved en valghandling før tid.

Stefan Löfvens beslutning om at udskrive valg kom i kølvandet på, at Sverigedemokraterna sammen med de borgerlige i Alliansen nedstemte regeringens finanslov og vedtog de borgerlige partiers budgetforslag.

Ifølge en meningsmåling onsdag aften fra analysebureauet Demoskop, mener 48 procent af de adspurgte, at Stefan Löfven bærer det største ansvar for regeringskrisen.

Statsministeren er dog skarpt efterfulgt af Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson i målingen om, hvem der har størst ansvar for krisen.

Det er en smule opsigtvækkende, da Jimmie Åkesson har været sygemeldt med stress lige siden valget i efteråret, og hans post varetages af fungerende partiformand Mattias Karlsson.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip