Sverige fastholder arrestordre på Assange

Byretten i Stockholm fastholder arrestordre på WikiLeaks-stifter Julian Assange, som fortsat risikerer anholdelse, hvis han forlader Ecuadors ambassade i London.

Den 43-årige Julian Assange har siden 2010 været eftersøgt i Sverige for voldtægt og seksuelle overgreb mod to kvinder. Assange nægter sig skyldig.

I de seneste to år har WikiLeaks-stifteren opholdt sig på Ecuadors ambassade i London for at undgå at blive udleveret til Sverige.

Med den svenske byrets beslutning om at fastholde arrestordren må britisk politi fortsætte den intensive overvågning af ambassaden. Britiske betjente står vagt 24 timer i døgnet for at kunne anholde Julian Assange, hvis han træder udenfor.

Den højeste domstol i Storbritannien afgjorde i maj 2012, at Assange skulle udleveres til Sverige, hvorefter han søgte politisk asyl på Ecuadors ambassade.

Julian Assange, der som stifter af WikiLeaks står bag læk af bunkevis af hemmeligstemplede amerikanske dokumenter fra krigene i Irak og Afghanistan, søgte asyl, da han frygter, at en udlevering til Sverige senere vil føre til retsforfølgelse i USA.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip