Sverige har imponeret U21-landsholdet før EM-semifinale

Da U21-landsholdene fra Danmark og Sverige 11. juni spillede 2-2 i den sidste testkamp før EM, havde de færreste spået, at de to hold 16 dage senere skulle mødes igen i semifinalen ved slutrunden i Tjekkiet.

Nu er det scenarie imidlertid en realitet, og der venter endnu en jævnbyrdig kamp lørdag aften i Generali Arena i Prag.

- Sverige har spillet en fantastisk turnering og er fortjent i semifinalen ligesom os, siger Danmarks landstræner, Jess Thorup.

- Det kommer meget til at handle om de enkelte spilleres skarphed inde i felterne, og hvordan de enkelte spillere topper. Det er to hold, der er tæt på at være lige gode, siger han.

Danmark sluttede overraskende som vinder af gruppe A foran EM-favoritten Tyskland. Mindst lige så overraskende formåede Sverige at holde stormagterne Italien og England bag sig i gruppe B, så svenskerne sikrede andenpladsen efter Portugal.

- Det er flot, at de er kommet så langt, og det var også flot, at de slog Frankrig ud i kvalifikationen, siger venstrebacken Jonas Knudsen.

- Sverige slog Italien 2-1, selvom de spillede med 10 mand. Mod England fortjente de at få noget med fra kampen, men de tabte 0-1 til sidst. Og så spillede de uafgjort mod Portugal, så vi skal have stor respekt for dem, siger Esbjerg-spilleren.

I testkampen mod Sverige blev en del taktiske planer ødelagt, da Patrick Banggaard fik et direkte rødt kort efter et kvarter.

Danmark formåede alligevel at dominere i store dele af kampen, også selvom seks spillere fra U21-landsholdet samtidig var med A-landsholdet.

Jess Thorup lægger ikke alverden i testkampen.

- Sverige manglede også tre spillere, som var med deres A-landshold. De har hævet deres niveau.

- Svenskerne har mødt nogle rigtigt gode hold, som har haft svært ved at spille mod dem. Vi kan ikke bare forvente at sætte os på kampen, siger landstræneren.

Thorup kan igen råde over midterforsvareren Frederik Sørensen, der blev skadet i åbningskampen mod Tjekkiet.

Viktor Fischer kom for alvor i gang ved EM, da han scorede til 2-0 mod Serbien, men Ajax-spilleren forventer mere af sig selv spillemæssigt.

- Min form er stigende, og derfor var jeg lidt skuffet over min indsats mod serberne, siger Viktor Fischer, der i april vendte tilbage efter en lang skadespause.

- Det plejer at kendetegne mig, at mål åbner mig lidt op. Målene giver mig en god følelse, og det er tit målene, der definerer en god præstation. Lad os håbe, jeg er, hvor jeg skal være mod Sverige, siger Viktor Fischer.

Semifinalen mellem Danmark og Sverige begynder klokken 21.

/ritzau/

 

Dagens Gossip