Sverige intensiverer jagten på mulig ubåd

De svenske myndigheder har endnu ikke fundet ud af, om der er såkaldt fremmed undervandsaktivitet i Stockholms skærgård, og derfor skærper det svenske forsvar nu indsatsen i eftersøgningen.

Det oplyser operationsleder Jonas Wikström på et pressemøde i den svenske hovedstad.

- Operationen er foregået i et døgn efter information fra en troværdig kilde. Jeg har derfor som operationsleder besluttet at øge antallet af enheder i området. Afsøgningsområdet defineres nu som Stockholms midterste skærgård, siger Wikström.

Bådene, der deltager i eftersøgningen, er udrustet med sensorer, så de kan opfange undervandsaktivitet, oplyser operationslederen. Han vil ikke svare på, hvor mange både der deltager, eller om hvor de kommer fra.

- Jeg vil ikke ind på, hvilke beviser vi har i dag siger Jonas Wikström.

Han vil heller ikke ind på, hvor langt tid operationen vil stå på.

- Den finder sted, så længe det behøves, siger han.

Wikström understreger, at der er tale om en efterretningsoperation og ikke en ubådsjagt.

Fredag kom det frem, at det svenske forsvar havde oplysninger om, at der var fremmed undervandsaktivitet i Stockholms skærgård.

Sveriges militær har hele natten til lørdag ledt efter en formodet ubåd i og omkring Kanholmsfjärden i Stockholms skærgård, og eftersøgningen er fortsat i løbet af lørdag.

Et par hundrede mennesker fra forskellige værn har angiveligt deltaget i operationen.

Det vides endnu ikke, om den fremmede undervandsaktivitet stammer fra et bestemt land. Under Den Kolde Krig skete der gentagne gange fremmede ubådskrænkelser af svensk farvand.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip