Sverige må nøjes med playoff trods sejr over Moldova

12/10/2015

Sverige vandt 2-0 hjemme mod Moldova i gruppe G, men skal alligevel en tur i playoff, da Rusland vandt over Montenegro med 2-0. Dermed snupper Rusland gruppens sidste EM-billet.

Østrig havde på forhånd vundet gruppe G foran Rusland og Sverige inden mandagens kampe. Det var imidlertid ikke afgjort hvem af de to hold, der skulle gøre de suveræne østrigere følgeskab til næste sommers EM-slutrunde.

Hjemme på Friends Arena i Stockholm startede det planmæssigt for svenskerne, som skulle bruge en sejr mod Moldova og håbe på et russisk nederlag mod Montenegro, hvis andenpladsen skulle erobres i puljen.

Allerede efter 12 minutter var Zlatan Ibrahimovic tæt på at bringe svenskerne i front via en lang tå, men bolden krøb lige nøjagtigt forbi stolpen.

Efter små 25 minutters spil gik den ikke længere for Moldova. En lang bold blev spillet frem mod Zlatan, som kunne løbe direkte mod mål og score til 1-0, da gæsternes forsvarskæde kiksede en offside-fælde mod den svenske superstjerne.

Det blev ikke til flere mål i Stockholm i første halvleg, hvor de svenske spillere mod halvlegens slutning begyndte at skrue ned for tempoet, da der kom nedslående meldinger fra Moskva, hvor Rusland allerede førte 2-0 mod Montenegro.

En svensk andenplads i puljen var nemlig betinget af, at Rusland skulle tabe mod Montenegro, da russerne, som er bedst indbyrdes mod Sverige, havde et forspring på to point til Zlatan og holdkammeraterne.

Svenskerne bevarede dog koncentrationen i anden halvleg. Efter to minutters spil kunne Erkan Zengin gøre det til 2-0 med en følt afslutning i det lange hjørne, efter Moldovas målmand var kommet på afveje uden for feltet.

Med målet til 2-0 var sejren mod gruppens bundhold så godt som sikker, og så kunne Zlatan Ibrahimovic lade sig udskifte og holde tidlig fyraften med en god halv time igen.

Mens svenskerne stille og roligt kørte sejren på 2-0 hjem i Stockholm, gjorde Rusland det samme hjemme mod Montenegro, hvor det hele endte med en russisk sejr på 2-0.

Østrig satte samtidig punktum for en fornem kvalifikation, da holdet på hjemmebane vandt sin niende kamp af ti mulige, da upåagtede Liechtenstein blev besejret 3-0.