Sverige overvinder forskrækkelse og sender VM-vært ud

23/05/2014

De måtte vente længe. Meget længe. Men i sidste ende lykkedes det for Sveriges ishockeylandshold at sende Hvideruslands VM-værter ud i kvartfinalen i Minsk.

3-2 blev slutcifrene i svenskernes favør, efter at Mattias Ekholm lavede sejrsmålet med lidt over seks minutter tilbage af tredje periode.

Forinden havde Hviderusland ellers givet de forsvarende verdensmestre en forskrækkelse ved at vende 0-1 til en 2-1-føring i anden periode.

Sverige tørner nu sammen med Rusland i et brag af en semifinale.

Rusland, som har vundet samtlige holdets otte kampe ved VM, vandt 3-0 over Frankrig i sin kvartfinale.

Den anden semifinale bliver et anliggende mellem Tjekkiet og Finland, som sendte henholdsvis USA og Canada ud i kvartfinalerne.

Begge semifinaler bliver spillet lørdag, mens bronzekampen og VM-finalen skal spilles søndag.