Sverige ramt af bølge af gruppevoldtægter

Der er sket et kæmpe skred i de svenskes unges opfattelse af, hvad sex går ud på. Det mener svenske politifolk, der kan berette om 1800 seksuelle overgreb mod teenagere under 18 år i år - og det er blot i hovedstaden Stockholm.

- Overgrebene bliver ofte filmet eller fotograferet med henblik på at få ofrene til at føle skam – eller for at presse dem til yderligere seksuelle aktiviteter, fortæller politiinspektør Moni Winsnes til det svenske nyhedssite Dagens Nyheter.

Læs også: Nyt undertøj skal forhindre voldtægt - se videoen

Der er således historier om piger helt ned til ti år gamle, der bliver presset til at give blowjobs, mens lidt ældre piger bliver tvunget til gruppesex.

Politifolkene fortæller, at der også blandt lærerene er sket et holdningdsskred. De betragter det som en del af de unges jargon, når en piges hoved bliver presset ned mod en drengs skridt.

Sverige har i en årrække været blandt de lande med flest anmeldte voldtægter i Europa, men nu er især gruppevoldtægter blevet en decideret trend. Politiet oplever hver måned flere anmeldelser om massevoldtægter, hvor op til 10-15 drenge deltager.

Læs også: Rocksanger tilstår sexovergreb

Samtidig viser undersøgelser, at kun ca. 13 procent af alle voldtægter i Sverige bliver meldt til politiet.

I 2012 blev der anmeldt 6.320 voldtægter i Sverige. Til sammenligning blev der i Danmark i første halvår af 2013 anmeldt 133 voldtægter.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip