Sverige vinder med besvær over Norge

14/05/2014

Sveriges favoritter måtte kæmpe til allersidste tiendedel af et sekund for at sikre sig den sejr på 2-1 over Norge, som sender svenskerne til tops med otte point i Danmarks gruppe A ved VM i ishockey.

Svenskernes sejrsmål faldt først knapt 13 minutter før tid på scoring fra Linus Klasen, som til dagligt spiller i den schweiziske klub HC Lugano.

Forinden havde nordmændene taget føringen to minutter inde i anden periode, da Sondre Olden scorede kampens første mål.

Den føring holdt så længe, at man begyndte at ane en ny stor overraskelse. Men svenskerne kom tilbage. I første omgang i kraft af Joakim Lindström, som udlignede til 1-1 med mindre end fire minutter tilbage af anden periode.

Også efter det svenske føringsmål fortsatte nordmændene med at presse de svenske favoritter.

Især da Norges landstræner Roy Johansen tog sin VM-debuterende målmand Steffen Söberg ud i med et minut tilbage af kampen, blev det farligt.

Norge havde et par nærgående forsøg, mens svenskerne tre gange missede at øge føringen med scoring i tomt mål.

Sverige topper nu VM's gruppe A i Minsk med otte point for tre kampe. Canada er nummer to med syv point, mens Norge på tredjepladsen har seks point. Efter dagens sejr over Italien er Danmark nummer seks blandt de otte hold.

I VM's gruppe B vandt Finland tidligere tirsdag med 4-0 over Tyskland. Det var finnernes første point efter nederlag til både Letland og Rusland. Letland besejrede også Kasakhstan med 5-4. Her topper Rusland foran USA, Letland og Hviderusland.