Sverigedemokraterna er klar til at fælde Löfven

Sverigedemokraterna er klar til at fælde Sveriges nyvalgte regering, der har socialdemokraten Stefan Löfven som statsminister.

Partiet vil onsdag afvise regeringen og støtte de borgerlige partiers forslag ved budgetafstemningen.

Det oplyser den fungerende partileder, Matthias Karlsson, på et pressemøde.

Hvis regeringens budget falder, kan det udløse valg, men det er uklart lige nu, hvad regeringen bestående af Socialdemokraterna og Miljöpartiet vil foretage sig.

Karlsson siger, at det først og fremmest er indvandringspolitikken, som er afgørende for, hvordan Sverigedemokratarna kommer til at stemme.

Partiet har valgt at støtte Alliancen - de fire borgerlige partiers - budgetforslag.

Regeringen kan dermed ikke sikre sig flertal for sit eget budget.

- Det er statsminister Stefan Löfven, som primært har ansvar for den her situation, siger Karlsson med henvisning til, at statsministeren ikke har villet forhandle med hans parti.

- Det er rimeligt, at man taler med os og hører, hvad vores cirka 800.000 vælgere synes, mener han.

Hvis Löfven beslutter at udskrive valg, så vil Sverigedemokraterna stå klar til at føre valgkamp, konstaterer Karlsson. Partiets ambition er at blive større end det konservative Moderaterna.

Men Sverigedemokraterna vil også være klar til at fælde Alliancens kommende budget, hvis ikke der sker større forandringer i indvandringspolitikken.

Det er sandsynligt, at Löfven nu vil forsøge at presse Alliancen til at forhandle om budgettet.

De borgerlige partier har tidligere erklæret, at de under ingen omstændigheder vil forhandle med Karlssons indvandrerkritiske parti, som blev det tredjestørste ved det seneste valg.

/ritzau/TT

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip