Sviatchenko: Jeg var frosset ned og er tøet op igen

05/04/2015 16:55

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Fodboldkarrieren har allerede budt på mange op- og nedture for FC Midtjyllands Erik Sviatchenko, som søndag gæster Esbjerg i Alka Superligaen.

Skader har forhindret den 23-årige FCM-stopper i at bidrage på holdet i flere omgange. Blandt andet sidste forår, da FCM blev overhalet af AaB i kampen om guldet.

I samarbejde med mentaltræner René Petersen har Sviatchenko, der fik sine første to kampe på A-landsholdet i sidste uge, vist, at han er holdbar både fysisk og psykisk.

- Jeg har været frosset ned og skulle tø op igen, og det har været et mentalt arbejde, hvor jeg hele tiden skulle finde mig selv igen. Det er også derfor, jeg synes, jeg ikke på nogen måde skal have prædikatet "glasben".

- Jeg har bevist, jeg kan levere varen hver eneste gang, jeg er kommet tilbage. Og måske endnu bedre end sidst, siger Sviatchenko.

- Lige nu er jeg i mentalt sindssyg god balance. Og rent fysisk har jeg aldrig været mere fit. Jeg har lavet fuldstændig om på min kost, som jeg virkelig kan se resultatet af lige nu, forklarer han.

FCM topper efter 22 kampe Alka Superligaen med 53 point, hvilket er hele 11 point mere end FC København på andenpladsen.

- 2015 har artet sig, ligesom jeg havde ønsket og med en masse succes. At det blev til A-landsholdsdebut var måske lidt mere overraskende.

- Men jeg har arbejdet meget målrettet med nogle forskellige ting, selv om jeg ikke har fulgt min egen drejebog til punkt og prikke.

Sviatchenko vil være med til at vinde FCM's første DM-guld, hvilket glippede i sidste sæson, hvor både AaB og FCK overhalede midtjyderne. Han var selv skadet i perioden, hvor FCM smed guldet væk.

- Jeg var ikke en del af de gummiben, så det udtryk preller af på mig. Jeg så også Jim Larsen udtale, han heller ikke var en del af det. På den måde er det fint at have nogle spillere, som ikke var en del af det, siger han.

Kampen mellem Esbjerg og FCM går i gang søndag klokken 19.

/ritzau/