Sviatchenko om stramt program: Hellere kamp end træning

Fire nederlag i de seneste fire kampe. Det er status for FC Midtjylland inden torsdagens Europa League-kamp på udebane mod Napoli.

Den dårlige stime er blandt andet et resultat af mange skader i truppen de seneste uger samt slidte spillere blandt dem, der har spillet flest af holdets allerede 25 kampe i indeværende sæson.

Landsholdsspilleren Erik Sviatchenko medgiver, at der har været træthed blandt nogle på holdet, men det skal ikke være en undskyldning for rækken af nederlag.

- Som udgangspunkt ser de fleste fine ud rent fysisk. Men nogle er mere slidt end andre, alt efter hvor meget man har spillet.

- Men vi har selv bedt om det stramme program ved at kvalificere os til dette, så vi skal ikke klynke. Vi vil hellere spille kampe end at træne, siger Erik Sviatchenko.

Mens FC Midtjylland har mistet førstepladsen i Superligaen, ligger holdet fortsat i en gunstig position med henblik på avancement fra gruppespillet i Europa League.

Holdet ligger nummer to med seks point for tre kampe og skal blot sørge for at holde Legia Warszawa og Club Brugge bag sig. De har begge et point.

Faktisk kan FCM allerede torsdag sikre avancementet, men det kræver en sejr, samtidig med at Legia og Club Brugge spiller uafgjort.

- Det ligger vel latent, at vi har større chance for at få point i de sidste kampe mod Legia og Brugge. Vi kalkulerer ikke med point i Napoli, men det betyder ikke, at vi sælger kampen.

- Vi vil meget gerne gøre arbejdet færdigt så hurtigt som muligt og gerne allerede i Napoli, selv om vi ikke umiddelbart har den store chance. Men vi forfølger den minimale chance for at få noget med hjem herfra, siger Sviatchenko.

Han lærte et par lektier, da Napoli for 14 dage siden rejste hjem fra Herning med en sejr på 4-1.

- Deres dybdeløb er farlige, men det var vi egentlig opmærksomme på. For mit eget vedkommende, skal jeg være dygtigere til at orientere mig i feltet, så jeg kan finde deres angribere hurtigst muligt. De er gode til at løbe i ryggen på én, siger forsvareren.

Kampen på Stadio San Paolo begynder klokken 19.

/ritzau/

 

Dagens Gossip