Svindal vinder igen og udbygger World Cup-føring

Nordmanden Aksel Lund Svindal blev fredag noteret for sin syvende World Cup-sejr i indeværende sæson. Men senere styrtede han og fik dermed en skidt afslutningen på dagen.

Den 33-årige alpine skiløber var hurtigst i Super G-løbet i Kitzbühel i Østrig, da han brugte 1.11,79 minutter på at køre ned ad pisten.

Aksel Lund Svindal var 31 hundreddele hurtigere end Andrew Weibrecht fra USA, mens østrigeren Hannes Reichelt på tredjepladsen var 42 hundreddele efter sejrherren.

Det er blot seks dage siden, at Aksel Lund Svindal senest vandt et World Cup-løb. Det skete, da han vandt styrtløbet i Wengen i Schweiz.

Med sejren tjente Aksel Lund Svindal 100 point til det samlede World Cup-regnskab. Han udbyggede føringen ned til den forsvarende World Cup-mester, Marcel Hirscher.

Østrigeren blev nummer 23 i Kitzbühel og måtte nøjes med otte World Cup-point. Aksel Lund Svindal, der har sine forcer i Super G og styrtløb, har 916 point i den samlede stilling.

Marcel Hirscher, der er udpræget specialist inden for slalom og storslalom, er nummer to med 809 point.

Den 26-årige østriger har vundet den samlede World Cup de seneste fire sæsoner. Super G-løbet var det første af to løb fredag i World Cuppen.

Senere fredag deltog Svindal også i slalomløbet i Kitzbühel, men han var uheldig og styrtede. Efterfølgende tog han sig til det ene ben og udgik.

I stedet blev det tredobbelt fransk succes i kombineret-konkurrencen. Vinderen blev Alexis Pinturault efterfulgt af landsmændene Victor Muffat-Jeandet og Thomas Mermillod-Blondin.

Det er den sammenlagt hurtigste efter de to løb, som kåres som sejrherre i kombineret-konkurrencen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip