Svindelsigtet direktør kæmper for sine Vestas-millioner

Den tidligere økonomidirektør i Vestas Henrik Nørremark sætter nu skub i en civil retssag for få udbetalt sine mange fratrædelsesmillioner.

Henrik Nørremark, der er sigtet af Bagmandspolitiet for millionsvindel i Indien, har forsøgt at få sit gyldne håndtryk på 8,5 millioner kroner, siden han blev fyret fra vindmøllekæmpen i 2012. Nu vil han have sagen afsluttet, lyder det fra Nørremarks advokat.

- Inden udgangen af juli sender vi et processkrift til Retten i Aarhus. Så kan der komme skub i sagen. Det er et stor sagskompleks, og vi kan ikke blive ved med at vente, siger Finn Schwarz fra advokatfirmaet Horten til Berlingske.

Da Henrik Nørremark blev afskediget i Vestas i februar 2012 var begrundelsen tre nedskrivninger af 2011-regnskabet på få måneder.

I september 2012 fjernede Vestas 8,5 millioner kroner fra Nørremarks gyldne håndtryk.

Årsagen var ifølge vindmøllekoncernen, at den tidligere økonomidirektør havde indgået "hemmelige aftaler" med en indisk Vestas-partner, hvilket havde resulteret i omfattende milliontab, skriver Berlingske.

Henrik Nørremark gik til modangreb og gik rettens vej for at få sine penge udbetalt, og nu vil han altså have afsluttet retssagen.

I december 2012 blev den forhenværende Vestas-direktør politianmeldt for de hemmelige aftaler i Indien. Siden har Bagmandspolitiet efterforsket sagen og sigtet Henrik Nørremark, skriver Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip