Svindlere lænser bankkonti gennem Facebook

Sveriges politi advarer nu om en ny metode, svindlere har fundet til at lokke penge ud af folk.

I nabolandet efterforskes i øjeblikket over 50 sager, hvor fremgangsmåden har været den samme. Det skriver SVT

Bedragerierne foregår ved, at svindleren overtager en Facebook-konto. Svindleren har allerede fundet ud af, hvad blandt andet indehaveren af Facebook-kontoens CPR-nummer er.

Dernæst begynder bedrageren at skrive rundt til offerets facebookvenner, at han eller hun har brug for hjælp til at få adgang til netbanken. Når svindleren har fået koden, går vedkommende ind på netbanken og tømmer offerets konto.

Det helt nye er, at svindleren tilsyneladende har læst offerets beskeder meget grundigt igennem og derfor kan udtrykke sig som indehaveren af Facebook-kontoen.

“Det er store beløb fra 25.000 og op til 200.000 kroner per person, eftersom bedragerne har adgang til personernes konto,” siger Jan Olsson fra svensk politis nationale center for bedrageri til SVT.

Herhjemme er identitetstyveri, som ligner det, svenskerne har været udsat for, et stigende problem.

Anslået 50.000 danskere bliver hvert år udsat for denne form for kriminalitet. I 2013 vurderede politiet, at cirka hver tredje sag kostede ofret penge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip