Svineformand: - Her i Danmark spiser vi altså svin!

Holger Madsen

|

16/07/2013

Dagens topnyheder

Mange børnehaver og institutioner har droppet svinekødet, og det er sket af hensyn til de mange børn af anden etnisk baggrund end dansk.

Her tager institutionerne hensyn til blandt andet de muslimske børn, og derfor serveres der ikke svinekød til ungerne.

Men den udvikling forstår formanden for de danske svineproducenter, Henrik Mortensen fra Løgstør i Nordjylland. overhovedet ikke.

- Jeg forstår simpelthen ikke den måde at tage hensyn på. Og jeg forstår ikke, at vi skal lave om på vores kultur, vores madvaner og traditioner, siger han til Dagens.dk.

Han mener det er forkert, at fjerne svinekødet fra børnehaverne.

- Vi er jo dem vi er, og og alle er velkomne i Danmark. Men som ny i landet må man jo indordne sig under de forhold der er. Man skal selvfølgelig ikke spise svinekød, hvis ikke man vil det. Men så er der jo masser af andre tilbud. Det skal bare ikek betyde, at vi ændrer og forbyder det, som vi altid har gjort, siger Henrik Mortensen.

Nu har du jo så også en interesse i, at svinekødet bliver i børnehaverne?

- Ja, det er da rigtigt. Men det er ikke kun derfor jeg mener det, jeg gør. Jeg synes det er en mærkelig udvikling i vort samfund. Jeg er bestemt ikke racist, men her i Danmark spiser vi altså svin.Sådan er det. Alle er velkomne, men så man indordne sig under de forhold og traditioner vi har. Kan man ikke lide svin, er der jo masser af andre muligheder for at finde andet end svinekød, siger Henrik Mortensen.

Svineformanden mener det her handler om kampen for at få børn i børnehaver og institutioner.

- Hvis man på døren til børnehaven kan skrive svinekødsfrit område, vil mange muslimske forældre trygt sende deres børn derhen. Er der derimod tvivl om maden og anvendelsen af svinekød, ja så kan det få nogle til at vælge andre institutioner, og det ønsker man ikke, siger Henrik Mortensen til Dagens.dk.

Han mener institutionerne i stedet burde fastholde svinekødet, og så tilbyde andre alternativer til de børn og forældre, der ønsker det.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Hvad mener du? Deltag i debatten - skriv din mening her: