Svirede formue op og fik nej til gældssanering

700.000 kroner. Så mange penge forsvandt hos ejeren af et gartneri, før virksomheden endte med at gå konkurs. Arbejdsgiveren brugte selv cirka halvdelen af beløbet på byture, spil og kvinder, mens resten blev stjålet fra hans hjem nær Munkebo på Fyn. Det har den nu tidligere ejer af Gartneriet Skovlunden forklaret ved Retten i Odense. Forleden nægtede skifteretten at give ham gældssanering med den begrundelse, at han har handlet uforsvarligt i økonomiske anliggender.

- Jeg var lidt ude i tovene et stykke tid på grund af, at min kone var død. Og min anden veninde havde forladt mig. Så turnerede jeg lidt rundt i en periode. Da levede jeg livet, siger 67-årige mand til Fagbladet 3F.

Meldte ikke tyveri til politiet

Gartneriejeren bekræfter, at omkring halvdelen af pengene blev stjålet i hans hjem. Men han anmeldte ikke sagen til politiet, fordi hans vurdering var, at det ville blive meget besværligt at finde tyven og pengene igen.

- Jeg har en fornemmelse af, hvem det er. Det er nok ikke en person, som jeg kan finde igen. Jeg har nok ikke det rigtige navn. Det var noget kvindeligt bekendtskab, jeg havde med hjemme. Det var ikke en dansker, siger den nu 67-årige pensionist.

Skifterettens kendelse

Skifteretten i Odense traf sin afgørelse med disse begrundelser:

”Ansøger har, medens han var under betalingsstandsning, og ca. 3 måneder før han blev erklæret konkurs, hævet overskydende skat på ca. 700.000 kr. kontant, som han har opbevaret i sit hjem. Han har forklaret, at ca. halvdelen er brugt på byture, spil og kvinder, som han havde med hjemme, og resten er blevet stjålet. Under disse omstændigheder finder skifteretten, at ansøgeren har handlet uforsvarligt i økonomiske anliggender. Skifteretten nægter derfor gældssanering”.

 

 

Dagens Gossip