Sydafrika indsætter nu hæren mod udlændingevold

Sydafrika vil indsætte hæren i dele af Johannesburg efter en bølge af angreb mod indvandrere i landet, siger landets forsvarsminister ifølge Reuters.

Alene i denne måned er mindst syv mennesker blevet dræbt, og myndighederne sætter nu soldater ind i "urolige" kvarterer.

Tv-optagelser af sydafrikanske bander, der angriber og hærger indvandreres butikker, har vakt opsigt i andre lande og ført til kritik af præsident Jacob Zumas regering.

Udlændinge i Sydafrika har igen og igen klaget over, at sydafrikansk politi ikke beskytter dem, hvilket har skabt frygt for spændinger og øget fjendskab mellem Sydafrika og andre lande i regionen.

Uroligheder begyndte i havnebyen Durban og har siden bredt sig til Johannesburg.

Malawis regering har tidligere bestilt busser, der skal køre 500 af landets statsborgere hjem i sikkerhed, og Zimbabwes regering har ligeledes organiseret transport ud af landet for omkring 1000 zimbabwere.

Kenya og andre afrikanske lande har ligeledes tilbudt sine borgere i Sydafrika at blive evakueret, hvis de føler sig utrygge.

Sydafrika har 50 millioner indbyggere og har omkring fem millioner indvandrere fra lande som Somalia, Etiopien, Zimbabwe og Malawi, men også fra lande længere væk såsom Kina og Pakistan.

Tidligere har udbrud af vold rettet mod indvandrere været forklaret med, at Sydafrika var ramt af høj arbejdsløshed. Officielt ligger arbejdsløsheden på 25 procent, men flere økonomer mener, at den reelt er højere.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip