Sydafrikansk domstol: Pistorius-sagen kan appelleres

Den sydafrikanske handicapatlet Oscar Pistorius kan se frem at skulle i retten igen.

En domstol i Pretoria har afvist Pistorius' forsvarers forsøg på at forhindre, at dommen på fem års fængsel for uagtsomt manddrab appelleres.

Anklagemyndigheden mener, at dommen, der faldt i efteråret 2014, er forkert.

Den 28-årige Pistorius, der mangler sine underben, men som er kendt for at løbe meget hurtigt med proteser, blev dømt for at have dræbt sin kæreste, Reeva Steenkamp, med skud 14. februar 2013.

Det var Valentins Dag.

Reeva Steenkamp mistede sit liv i Pistorius's hjem. Hun blev skudt i badeværelset, og Pistorius har forklaret, at han troede, at det var en indbrudstyv, og at han så ved en tragisk fejltagelse dræbte kæresten.

Anklagemyndigheden påstod derimod, at han med fuldt overlæg dræbte den 29-årige Steenkamp, der som Pistorius var en kendt person i Sydafrika, under et skænderi.

Steenkamp var jurastuderende, men også model og stjerne fra reality-tv.

Anklagemyndigheden har appelleret dommen, der blev afsagt i september.

Ifølge anklagerne er der tale om drab, og det kan i givet fald hæve strafferammen til 25 års fængsel.

Dommer Thokozile Masipa har tidligere accepteret, at anklagemyndigheden må appellere dommen, men denne beslutning har forsvarerne for atleten appelleret.

Fredag afviste dommerne at ændre den tidligere beslutning.

Hun siger, at begge parter kan fremføre deres sag, når Højesteret åbner appelsagen om nogle måneder.

Som sagen står med dommen på fem års fængsel, kan Pistorius ifølge lokale medier ellers så småt begynde at se en ende på de værste trængsler i fængslet.

For i august har han mulighed for at anmode om at afsone resten af straffen under husarrest i sit hjem, og sådan en anmodning efterkommes ofte, hvis fangen har udvist god opførsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip