Sydafrikansk teenagepige ville til Islamisk Stat

De sydafrikanske myndigheder tilbageholder en 15-årig pige, som var ved at rejse til Mellemøsten for at tilslutte sig Islamisk Stat, oplyser sikkerhedsministeriet i Cape Town.

Ministeriet siger, at det nu er ved undersøge, hvorvidt Islamisk Stat har opbygget et rekrutterings-netværk i landet.

Det er første gang, at der er foretaget en anholdelse i Sydafrika i forbindelse med den radikale islamistiske bevægelse.

Teenage-pigen blev stoppet i Cape Town, efter at der i hendes hjem var blevet fundet flere tegn på, at hun havde været i kontrakt med en rekrutteringsgruppe fra Islamisk Stat, oplyser det sydafrikanske sikkerhedsministerium.

- Vi kan bekræfte, at hun var ved at forlade landet og havde til hensigt at slutte sig til Islamisk Stat, siger sikkerhedsminister David Mahlobo til avisen The Star.

- Vi kan ikke tillade, at Sydafrika bliver et rekrutteringssted, pointerer han.

I sidste måned blev tre britiske teenagere på vej til Syrien stoppet i Tyrkiet.

De tre drenge blev tilbageholdt af de tyrkiske myndigheder i Istanbul, efter at briterne havde givet informationer om deres planer videre.

Deres tilbageholdelse skete, efter at tre britiske skolepiger måneden før kom til Tyrkiet, hvorfra de menes at have sluttet sig til Islamisk Stat i Syrien.

De britiske sikkerhedstjenester anslår, at over 600 briter er rejst til Syrien eller Irak for at slutte sig til militante grupper.

Hundredvis af andre europæere har også sluttet sig til Islamisk Stat eller lignende grupper, og der er frygt for, at det vil føre til radikalisering og angreb i de europæiske lande.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip