Sydafrikanske stjerner hylder Nelson Mandela

»Vor nations far Nelson Mandela har afsluttet sin rejse«, skriver mandskoret og fortsætter: »Man kommer til at tænke i store ord, når man skal beskrive ham, men det vil være forkert. Blandt de mange ting, man kan sige om vores Madiba, er, at han aldrig tænkte på sig selv som stor. Han var en af os. En mand af folket. Hans rejse var vores rejse.
Og selv om han nu fysisk har forladt os, fortsætter rejsen inde i os alle. Vi må fuldføre hans mission og gøre ikke alene Sydafrika, men hele verden til et fredeligt sted fyldt med tilgivelse«.

Ladysmith Black Mambazo blev dannet i 1960 og Mandela bad selv gruppen om at optræde, da han modtog Nobels fredspris i 1993. Han ønskede også korets medvirken, da han året efter blev indsat som sit lands første folkevalgte sorte præsident.

På den baggrund ventes det, at Ladysmith Black Mambazo er med i morgen, når verden tager officielt afsked med Mandela.

Mindehøjtideligheden finder sted på det gigantiske stadion i Johannesburg, hvor Mandela havde sin sidste offentlige fremtæden, da Sydafrika var vært for fodbold VM i 2010.

Begivenheden får deltagelse af næsten 60 stats- og regeringsledere fra hele verden. Danmark bliver repræsenteret af kronprins Frederik og statsminister Helle Thorning-Smith.

 

Dagens Gossip