Sydamerika lover opbakning til Infantino ved Fifa-valg

For nylig meldte Det Tyske Fodboldforbund ud, at man ville stemme på schweizeren Gianni Infantino 26. februar, når der skal vælges ny præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Nu får Infantino, der er generalsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), endnu mere støtte - denne gang fra en hel verdensdel.

Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol) meddeler i en pressemeddelelse, at alle dets medlemslande enstemmigt vil pege på Infantino ved valget.

- Conmebols eksekutivkomité har besluttet at støtte Gianni Infantinos kandidatur til og plan for præsidentembedet i Fifa, skriver forbundet.

Ifølge pressemeddelelsen vil man stemme som en samlet blok, da alle medlemslande har tilkendegivet støtten til den schweiziske Uefa-generalsekretær.

Gianni Infantino meldte sig på banen som præsidentkandidat, da hans chef, Uefa-præsident Michel Platini, blev fedtet ind i den omfattende Fifa-skandale, hvilket sendte ham ud af præsidentvalgkampen.

Platini er sammen med den afgående Fifa-præsident, Sepp Blatter, blevet udelukket fra al fodbold i otte år som følge af den mistænkelige pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc til Platini fra Blatter i 2011.

Det er Fifas etiske komité, som har udelukket de to fodboldbosser, da det ikke kunne dokumenteres, at Platini havde krav på det store pengebeløb. Begge har appelleret dommen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

/ritzau/

 

Dagens Gossip