Sydbank foretager yderligere nedskrivninger i 2012

Sydbank har tidligere meldt ud, at banken for 2012 forventer nedskrivninger i niveauet 1,4 milliarder kroner. Det er nu, som det fremgår af den senest offentliggjorte selskabsmeddelelse, ændret til nedskrivninger i niveauet 1.750 millioner kroner for hele året.
Ændringen sker efter at banken har foretaget en gennemgang af privatudlånsporteføljen knyttet til kunder, der har finansieret deres faste ejendom med lån med variabel rente, ikke mindst såfremt kunderne tillige har valgt afdragsfrie lån.
Den ekstraordinære nedskrivning ændrer ikke bankens risikoprofil. Det skyldes, at der allerede i opgørelsen af bankens solvensbehov er reserveret et tilnærmelsesvis tilsvarende beløb. Det er således denne solvensreservation, som nu konverteres til nedskrivninger.

De forøgede nedskrivninger medfører, at der for 2012 forventes et resultat før skat i niveauet 600 mio. kroner, forudsat at der ikke i årets sidste dage indtræffer begivenheder, der markant ændrer bankens beholdningsresultat. For årets første ni måneder udgjorde resultatet før skat 574 millioner kroner. I 2011 udgjorde resultatet før skat 301 millioner kroner.

- Selv om vi ikke forventer væsentlige rentestigninger i 2013, kan det ikke udelukkes, at renten stiger hurtigere end forventet. Derfor vil vi nu gå i dialog med de kunder, der kan få svært ved at få tingene til at hænge sammen, så de i god tid kan tilrettelægge deres økonomi tilstrækkeligt robust og udnytte det lave renteniveau til at omlægge deres boliglån til et fastforrentet boliglån, siger Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig.
Sydbanks årsrapport for 2012 offentliggøres den 20. februar 2013.
 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip