Sydbank: Outsourcing i TDC er overraskende

Skrevet af admin

06/08/2014

Mest læste i dag

Da kundeservice er tæt på kernen af, hvad teleselskaber skal satse på for at overleve i fremtiden, kommer det som en "lille overraskelse" for senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, at TDC har valgt at outsource en del af kundesupporten til et amerikansk firma.

- Det passer meget godt med de strategiske udmeldinger, som selskabet er kommet med om, at man vil endevende forretningen og finde ud af, hvad der skal definere det fremtidige TDC. Så på den måde er det ikke overraskende.

- Men jeg er alligevel lidt overrasket over, at TDC er klar til at gøre den her slags outsourcing-øvelse, hvor man trods alt løber nogle risici med noget af det, som jeg stadig ser som værende et ret afgørende konkurrenceparameter for dem fremadrettet, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Det er det amerikanske firma Sitel, som overtager nogle af TDC's opgaver med kundesupport.

I første omgang er aftalen ifølge analytikeren nok i første omgang drevet af økonomi snarere end ønsket om at få forbedret kundeservicen.

- Man må sige, at teleselskaberne over en bred kam ikke har nogen god historik for at levere en god kundeservice, så der er jo også mulighed for, at man kan outsource sig til at få en bedre kvalitet på sin kundeservice.

Han peger på, at TDC på den måde kan fastholde kunderne og i bedste fald udvide kundebasen.

- Men der er nok ingen tvivl om, at den her aftale i første omgang er drevet af, at man gerne vil finde nogle besparelsesområder i koncernen. Og der er er jo ikke ret mange områder tilbage, for TDC er mere eller mindre et selskab, der er endevendt for besparelsesmuligheder, siger Morten Imsgard.

Han tør ikke spå om det økonomiske potentiale i aftalen, men regner med at der er tale om et stort beløb, siden TDC vil give slip på noget, som kan være afgørende for, hvordan virksomheden klarer sig i fremtiden.

/ritzau/