Syddanmark vil samarbejde med Kina om velfærdsteknologi

Region Syddanmark har under et besøg i Guangzhou i Kina haft et særligt fokus på de kinesiske bestræbelser på at bruge velfærdsteknologiske løsninger på plejehjem og hospitaler.

- I Region Syddanmark er vi dygtige til velfærdsteknologi, og vi havde gode drøftelser med kineserne om nogle af de løsninger, vi har udviklet på netop det felt, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).
Derfor var der også i delegationen repræsentanter fra Odense Universitetshospital, Welfare Tech, Syddansk Sundhedsinnovation og Væksthus Syddanmark.

Etårige udvekslingsophold
Et konkret resultat af turen er en samarbejdsaftale mellem Odense Universitetshospital og Guangdong General Hospital. Aftalen indeholder blandt andet oprettelsen af et nyt ph.d. program og etårige udvekslingsophold for de to hospitalers læger.

- Hidtil har de to hospitalers læger været i praktik hos hinanden i tre måneder. Med den nye aftale bliver der mulighed for, at en læge fra Odense Universitetshospital kan opholde sig i Kina i et helt år eller omvendt. Det øger selvfølgelig mængden af ny viden, der kan tages med hjem, betragteligt, siger 1. næstformand i regionsrådet Poul-Erik Svendsen (S).

Region Syddanmarks besøg er en udløber af den venskabsaftale, som regionen har med Guangdong provinsen i det sydlige Kina.
 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip