Syddanske kommuner har sat mål for naturfag

Skrevet af John Meyer

13/12/2012

Mest læste i dag

Lærerne i matematik og natur/teknik i Vejen Kommune kan snart se frem til at få besøg af en uddannet matematik- eller naturfagsvejleder på skolen, som kan give inspiration og gode idéer til nye undervisningsmetoder. Desuden skal alle lærerne på efteruddannelse i år og de næste par år for bl.a. at styrke den praktiske dimension i fagene. Vejen Kommune er én ud af 17 syddanske kommuner, som det sidste halvandet år har arbejdet målrettet med en strategi for at løfte naturfagsundervisningen på alle niveauer i skolesystemet.


- Vi vil stille lærerne spørgsmål i forhold til deres pædagogiske praksis i dag. Samtidig laver vi en platform på nettet, hvor alle skoler, lærere og forældre kan gå ind og finde gode eksempler og blive inspireret. Vi håber, at strategien, efteruddannelsen mv. vil styrke den naturfaglige kultur på skolen og styrke den enkelte lærers pædagogiske praksis. Det er vigtigt, at den nye strategi bliver synlig ude blandt lærerne, så de kan mærke, at de får noget ud af den, fortæller Ahmad Hammoud, pædagogisk konsulent og naturfagskoordinator i Vejen Kommune.


Løft til natur, teknik og sundhed
Arbejdet med kommunale science-strategier er en vigtig del af satsningen på at gøre Region Syddanmark til ”Science Region”, hvor det erklærede mål er, at flere syddanske unge får lyst til at vælge en karriere inden for natur, teknik og sundhed. Regionen samarbejder med NTS-Centret og Dansk Naturvidenskabsformidling om at styrke indsatsen, og det betyder bl.a., at kommunernes naturfagskoordinatorer løbende har haft mulighed for at dele erfaringer gennem fælles workshops og seminarer.


- Det er vigtigt at sætte tydelige, realistiske mål, og her er kommunerne nået langt. Næste skridt bliver at føre strategien ud i livet, så syddanske børn og unge snart kan mærke visionerne ude i klasserummet. Naturfaglig viden bliver en vigtig kompetence på fremtidens arbejdsmarked, så det er vigtigt, at vi styrker de unges viden og motivation allerede i de små klasser, siger Lasse Krull (K), formand for regionens Udvalg for Regional Udvikling.