Sydkorea: Fjenden i nord opruster i cyberkrig

Nordkorea har fordoblet antallet af professionelle cyberkrigere i løbet af de seneste to år og etableret baser uden for landet, som fungerer som kilder til hackerangreb.

Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap på baggrund af efterretninger fra militærkilder.

Nordkoreas internethær er nu oppe på 5900 ansatte mod 3000 personer for to år siden.

- Det kommunistiske land råder over en hackerenhed under sin hær, hvor omkring 1200 professionelle hackere hører til, siger en militærkilde ifølge Yonhap.

Ifølge kilden har nordkoreanske hackere lanceret cyberangreb via baser i lande som eksempelvis Kina. Angrebene er blandt andet gået ud over Sydkorea, forlyder det.

De seneste år har hackerne blandt andet plantet såkaldt malware - skadelige computerprogrammer - og e-mails med virus i angreb på sydkoreanske militærenheder, kommercielle banker, statslige organer, tv-stationer og mediehjemmesider.

Undersøgelser har vist, at angrebene stammede fra Nordkorea.

Omvendt har nordkoreanerne nægtet enhver forbindelse til internetoffensiven, og de beskylder Seoul for at opfinde angrebene for at øge spændingerne imellem de to nabolande.

Sydkorea oprettede i 2010 en særlig cyberenhed med sikkerhedseksperter, som skal beskytte landet mod krig i det virtuelle rum. Samtidig har landet øget budgettet for internetsikkerhed.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip