Sydkorea lancerer myggeafvisende OL-træningstøj

Sydkoreas OL-atleter vil være iklædt noget specielt træningstøj, når det går løs ved OL i Rio de Janeiro.

Her vil sydkoreanerne blandt andet være iført langærmet træningstøj, som er imprægneret til at afvise myg. Det meddelte Sydkoreas OL-komité torsdag.

Baggrunden er frygt for det myggebårne zikavirus, hvor der i Brasilien er rapporteret om 1,5 millioner tilfælde ud af det totale antal på to millioner på verdensplan indtil nu.

En talsmand for OL-komitéen i Sydkorea oplyser, at sydkoreanerne i forbindelse med åbnings- og afslutningsceremonien vil være iklædt træningstøj, der dækker det meste af kroppen, og som kan afvise myg.

I forbindelse med konkurrencerne kan sydkoreanerne ikke bruge træningstøjet, der dækker det meste af kroppen, men også her vil sydkoreanerne være opmærksomme.

- Vi vil distribuere myggeafvisende spray til alle atleter, og for at være sikre vil vi også vaccinere dem mod andre sygdomme, som kan spredes via myg, siger talsmanden ifølge AFP.

Der findes ingen vaccine eller kur imod det zikavirus, der hersker i Sydamerika.

I de fleste tilfælde resulterer den i milde symptomer, men den mistænkes for at være skyld i, at børn er født med unormalt små hoveder og hjerner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip