Sydkorea: Nordkoreansk affyring af missil er slået fejl

15/04/2016 05:08

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Nordkorea har ifølge sydkoreansk militær fredag forsøgt at affyre et ballistisk missil. Men missionen mislykkedes, lyder det ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

- Det lader til, at Nordkorea har forsøgt at affyre et ballistisk missil tidligt fredag fra landets østkyst, men det antages, at det har slået fejl, skriver Sydkoreas militær i en udtalelse.

Også en talsmand for det amerikanske forsvarsministerium siger, at USA har registreret et mislykket forsøg på en missilaffyring i Nordkorea, skriver Reuters.

Ifølge Yonhaps oplysninger var der tale om et nyt Musudan-missil, der blev registreret i området tidligere på ugen.

Det fik blandt andet Sydkorea til at forvente, at nabolandet var i færd med at forberede en affyring fredag i anledning af Kim Il-sungs fødselsdag.

Kim Il-sung, der anses for at være Nordkoreas grundlægger, ville være fyldt 104 år 15. april. Tidligere er dagen blevet markeret med store militærbegivenheder.

Det pågældende Musudan-missil kan tilbagelægge en distance på 3000 kilometer. Det har dog ikke været muligt for amerikanerne at bekræfte missiltypen.

- Vi vil formentlig lade Nordkorea karakterisere det selv, siger talsmanden til Reuters.

De militære spændinger på den delte koreanske halvø er blevet større og større, siden Nordkorea gennemførte sin fjerde atomtest i januar samt en raketaffyring i februar.

FN's Sikkerhedsråd svarede igen med sine hårdeste sanktioner hidtil mod nordkoreanerne.

Ved et atomtopmøde i Washington ved udgangen af marts og i begyndelsen af april blev stormagterne USA og Kina desuden enige om sammen at forsøge at forhindre Nordkorea i at foretage yderligere testaffyringer af raketter.

Talsmanden for det amerikanske forsvar understreger, at fredagens affyring ikke ville have udgjort en trussel mod USA, selv om det var lykkedes. Alligevel gentages FN's opfordring til det isolerede land.

- Vi opfordrer igen Nordkorea til at afstå fra handlinger og retorik, der øger spændingerne i regionen. I stedet bør der tages konkrete skridt for at leve op til de internationale forpligtelser, lyder det i den skriftlige udtalelse.

/ritzau/