Sydkorea stopper al aktivitet på fabrikker i Nordkorea

Sydkorea siger, at landet har besluttet at indstille alle sine aktiviteter på fabrikkerne i industrikomplekset Kaesong, som Sydkorea og Nordkorea driver sammen på den nordkoreanske side af grænsen.

Det sker for at straffe regeringen i Pyongyang for sin seneste atomprøvesprængning og for weekendens opsendelse af en satellit.

Det fortæller landets minister med ansvar for grænseoverskridende anliggender på et pressemøde onsdag ifølge AFP.

- Vi har besluttet at stoppe al aktivitet i industrikomplekset Kaesong, så vores investeringer i komplekset ikke bliver brugt af Nordkorea til at finansiere landets atom- og missiludviklingsprogram, oplyser minister Hong Yong-Pyo.

Kaesong ligger på den nordkoreanske side af grænsen og er det eneste fælles samarbejdsprojekt mellem det kommunistiske Nordkorea og det kapitalistiske Sydkorea.

Flere end 50.000 mennesker arbejder på de mere end 100 fabrikker i Kaesong, der ligger omkring ti kilometer nord for den demilitariserede zone mellem Syd- og Nordkorea.

Industriområdet blev etableret i 2004 som et sjældent set forsøg på at mindske spændingerne mellem de to koreanske stater.

Også Japan har onsdag annonceret, at landet vil indføre nye sanktioner mod Nordkorea, efter at det isolerede land i søndags opsendte en satellit.

Sanktionerne omfatter et forbud mod at lade nordkoreanske skibe sejle ind i japanske havne og et totalt indrejseforbud mod nordkoreanske statsborgere i Japan.

- Vi har besluttet at vedtage nogle hårde sanktioner, siger den japanske premierminister, Shinzo Abe, ifølge AFP.

FN's Sikkerhedsråd har fordømt Nordkoreas affyring af en langtrækkende raket

/ritzau/

 

Dagens Gossip