Sydkoreaner indlagt i Slovakiet: Frygtes smittet med mers

En sydkoreansk mand, som frygtes at være smittet med den dødbringende mers-virus, er blevet indlagt på et hospital i Slovakiets hovedstad, Bratislava.

- Det er en 38-årig mand fra Sydkorea, der har diarré, feber og udslæt, siger Petra Stano Matasovska, der er talsperson for universitetshospitalet i Bratislava.

Der kommer endeligt svar på blodprøver søndag, hvor det altså vil blive klart, om manden reelt har den frygtede lungesygdom.

Der er i øjeblikket et stort udbrud af mers i Sydkorea, hvor man indtil nu har konstateret 138 bekræftede tilfælde og 14 døde, siden sygdommen for første gang blev opdaget 20. maj hos en forretningsrejsende, der vendte hjem fra Mellemøsten.

Samtidig er tusindvis af folk i karantæne.

Der er tale om det største udbrud af mers uden for Saudi-Arabien. Her blev sygdommen første gang opdaget i 2012.

Sundhedsministeriet i Slovakiet oplyser, at den sydkoreanske patient er i isolation på hospitalet.

- Han er blevet indlagt på en særlig afdeling, hvor han er isoleret fra de andre patienter, siger talsmand Peter Bubla.

Lokale medier skriver, at den mulige mers-smittede ankom til Slovakiet 3. juni. Han arbejder angiveligt for en underleverandør til det sydkoreanske bilfirma Kia.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) advarede lørdag mod, at udbruddet af mers i Sydkorea er "stort og komplekst", og at man bør vente flere smittetilfælde.

Der findes ingen vaccine eller kur mod mers, som ifølge WHO har en dødsrate på cirka 35 procent.

Forskere ved ikke, hvordan mers smitter. Dromedarer er dog i Saudi-Arabien blevet sat i forbindelse med spredningen af mers. Der er ligeledes blevet fundet mers i en flagermus i landet.

Der har været tilfælde af mers i over 20 lande.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip