Sydkoreanere hjælper dansk herredouble i semifinale

Den danske herredouble Mathias Boe og Carsten Mogensen er videre til semifinalen ved sæsonfinalerne i badminton i Kuala Lumpur.

Der var på forhånd skrevet og fortalt om muligt aftalt spil i herredoublen mellem et sydkoreansk og et japansk par, som spillede mod hinanden fredag morgen dansk tid.

Med de helt rigtige sejrscifre på mellem seks og ni point kunne sydkoreanerne Sung Hyun Ko og Yong Dae Lee gå i semifinalerne sammen med japanerne.

Japanernes træner er fra Sydkorea, og derfor havde Mathias Boe og Carsten Mogensen frygtet, at de asiatiske par ville hjælpe hinanden videre.

Men sådan gik det slet ikke. Sydkoreanerne vandt med samlet 12 point over japanerne Hiroyuki Endo og Kenichi Hayakawa.

Sætcifrene blev så sikre som 21-13, 21-17 til sydkoreanerne, og det betød, at danskerne gik videre sammen med sydkoreanerne. Japanerne er dermed færdige i turneringen.

Torsdag skrev Mathias Boe følgende på sin Twitter-profil.

- Det var en værre præstation af mig end Juventus forleden dag. Vi er dog stadig videre, hvis ikke sydkoreanerne vinder med seks, syv, otte eller ni point samlet.

- Jeg er lidt bekymret, fordi japanernes træner er fra Sydkorea, håber virkelig ikke, at de fixer kampen.

Den danske herredouble skal ikke i aktion fredag, fordi et andet japansk par har trukket sig fra turneringen.

Damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var til gengæld i aktion fredag, og det endte med den tredje sejr ud af tre mulige for det danske par.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl vandt 21-11, 16-21, 21-15 over kineserne Xiaoli Wang og Yang Fu efter 52 minutters spil.

Allerede inden sejren over kineserne var den danske damedouble videre til semifinalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip