Sydkoreansk dopingsynder siger undskyld

27/03/2015 15:04

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Svømmeren Park Tae-Hwan har været en stor helt i Sydkorea, siden han vandt OL-guld i Beijing i 2008. Han er også noteret for to VM-titler.

Den position er nu truet, selv om han fredag stod frem og undskyldte, at han er havnet i den dopingkarantæne på 18 måneder, som det internationale svømmeforbund, Fina, tildelte ham tidligere på ugen.

Park har forklaret, at han havde opsøgt en privatklinik for at få hjælp til et hudproblem. Da lægen ville give ham en indsprøjtning, siger svømmeren selv, at han udtrykkeligt havde givet udtryk for, at han ikke ville have noget, som stod på den forbudte liste.

Lægen havde forsikret ham, at han ikke ville få noget, som er på dopinglisten.

Ikke desto mindre blev han altså testet positiv for testosteron forud for Asia Games i september.

- Det har været som at være i helvede de seneste måneder, siden testresultatet kom frem. Da jeg fik at vide, at jeg var testet positiv, tænkte jeg først, at det måtte være en fejl.

- Jeg tænkte, hvorfor jeg overhovedet opsøgte den klinik? Hvad hvis jeg havde forbudt lægen at give mig en indsprøjtning? Hvis bare jeg kunne skrue tiden tilbage, siger han.

- Svømning er det eneste, jeg kan, og nu kan jeg heller ikke det mere, fortsætter han.

Det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap meddeler fredag eftermiddag, at lægen, som hjalp svømmeren, er anklaget for professionel forsømmelighed.

Karantænen udløber den 2. marts 2016. Dermed kan Park Tae-Hwan nå at deltage ved næste sommers OL i Rio.

/ritzau/