Sydkoreansk sergent dræbte fem: Fanget i skov

En sydkoreansk soldat, som skød og dræbte fem af sine medsoldater, er blevet pågrebet og ført til et hospital, efter at han ifølge myndighederne havde skudt og såret sig selv.

Tusindvis af soldater støttet af specialstyrker og helikoptere omringede den 22-årige sergent i et skovområde tæt på den stærkt bevogtede grænselinje til Nordkorea.

- Han har skudt mod sig selv, og vi har har pågrebet ham i live, siger en regeringstalsmand.

Det er stadig uklart, hvorfor soldaten åbnede ild mod sine medsoldater i en lejr i Goseong, 220 kilometer nordøst for Seoul, før han stak af med et gevær og en større mængde ammunition.

Militære kilder siger, at den 22-årige havde problemer med at tilpasse sig hæren, og psykologer havde advaret om, at overordnede måtte holde særligt øje med ham.

Mobning er udbredt i det sydkoreanske militær, hvilket har ført til adskillige selvmord.

I 2011 skød en 19 år gammel soldat fire medsoldater, og i 2005 blev otte soldater dræbt og to hårdt såret, da en 22-årig soldat kastede en granat og åbnede ild mod sovende kolleger på en vagtpost ved grænsen til Nordkorea.

Sergenten, der angiveligt kun havde tre måneder tilbage af sin værnepligt, skød lørdag aften fem militærfolk fra den base, hvor han gør tjeneste. Syv andre blev såret. Bagefter flygtede han ud i nattemørket med et våben, ammunition og en granat, siger kilder i militæret.

Soldaterdrabene kommer i en følelsesladet tid for Sydkorea, som stadig er i chok over færgekatastrofen i april, da flere end 300 mennesker druknede, de fleste skolebørn.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip