Sydkoreanske vinter OL-værter lover: Tidsplanen holder

Tidsplanen for vinter-OL i 2018 holder. Det lover de sydkoreanske værter for legene i Pyeongchang, trods bekymringer fra den internationale olympiske komité (IOC) og skiløberne.

Næste års generalprøve er ikke i fare, forsikrer arrangørerne.

Pyeongchang skal også holde afholde et alpint world cup-løb i februar 2016 efterfulgt af konkurrencer i både bobslæde og hurtigløb på skøjter.

Forberedelserne frem mod OL-værtsskabet har været ramt af finansielle problemer, forsinkede byggeprojekter og politisk ballade mellem arrangørerne, lokalpolitikere og Sydkoreas regering.

I forbindelse med et besøg i januar sagde IOC's koordinationskommissær for legene i 2018, Gunilla Lundberg, at tidsplanen var ekstremt stram i forhold til at afholde testkonkurrencerne.

Præsidenten for det internationale skiforbund (FIS), Gian-Franco Kasper, konkluderede, at det næsten var umuligt at holde tidsplanen for testkonkurrencerne.

IOC åbnede i december for muligheden for at sprede de olympiske lege ud over et større geografisk område, hvorfor der spekuleres i at flytte for eksempel bobslædekonkurrencerne til japanske Nagano, der var vært for vinter-OL i 1998.

Sydkorea afviser dog, at man er interesseret i at dele værtsskabet med nabolandet.

Pyeongchang blev i 2011 valgt som OL-vært foran München og Annecy.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip