Sydkoreanske vinter OL-værter lover: Tidsplanen holder

Tidsplanen for vinter-OL i 2018 holder. Det lover de sydkoreanske værter for legene i Pyeongchang, trods bekymringer fra den internationale olympiske komité (IOC) og skiløberne.

Næste års generalprøve er ikke i fare, forsikrer arrangørerne.

Pyeongchang skal også holde afholde et alpint world cup-løb i februar 2016 efterfulgt af konkurrencer i både bobslæde og hurtigløb på skøjter.

Forberedelserne frem mod OL-værtsskabet har været ramt af finansielle problemer, forsinkede byggeprojekter og politisk ballade mellem arrangørerne, lokalpolitikere og Sydkoreas regering.

I forbindelse med et besøg i januar sagde IOC's koordinationskommissær for legene i 2018, Gunilla Lundberg, at tidsplanen var ekstremt stram i forhold til at afholde testkonkurrencerne.

Præsidenten for det internationale skiforbund (FIS), Gian-Franco Kasper, konkluderede, at det næsten var umuligt at holde tidsplanen for testkonkurrencerne.

IOC åbnede i december for muligheden for at sprede de olympiske lege ud over et større geografisk område, hvorfor der spekuleres i at flytte for eksempel bobslædekonkurrencerne til japanske Nagano, der var vært for vinter-OL i 1998.

Sydkorea afviser dog, at man er interesseret i at dele værtsskabet med nabolandet.

Pyeongchang blev i 2011 valgt som OL-vært foran München og Annecy.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip