Sydkoreas landstræner undskylder for nederlag

Sydkoreas forsvar så i perioder rystende svagt ud i søndagens VM-kamp mod Algeriet, og det endte med et skuffende 2-4-nederlag i holdets anden gruppekamp ved slutrunden i Brasilien.

Nu påtager Sydkoreas landstræner Hong Myung-Bo sig ansvaret for nederlaget, som efterlader holdet med blot et enkelt point efter de to første kampe.

- Jeg vil bede alle vor fans om forladelse. Min strategi var fejlslagen, siger Hong Myung-Bo.

Hos Algeriet var der stor glæde over sejren og de mange mål. Algeriets landstræner Vahid Halilhodžic havde valgt fem nye spillere med i startopstillingen, og det var tre af de nye folk, som kom på scoringstavlen.

Og der blev samtidig skrevet fodboldhistorie i Porto Alegre. Aldrig før havde et afrikansk hold scoret fire mål i en VM-kamp.

Algeriets første VM-sejr siden 1982 betød også, at nordafrikanerne nu har gode muligheder for at avancere til 1/8-finalerne sammen med Belgien.

Algeriets anfører Madjid Bougherra var stolt over sejren, som aldrig kom i fare trods to sydkoreanske reduceringer i anden halvleg.

- Vi er meget glade, for det er så frygtelig længe siden, at vi vandt vores seneste sejr ved et VM. I anden halvleg tog vi det lidt roligere, men vi vandt fortjent, mener Madjid Bougherra.

Islam Slimani, Rafik Halliche, Abdelmoumene Djabou og Yacine Brahimi scorede for Algeriet. Halliche var den eneste af dem, som også startede inde i holdets første VM-kamp, som endte med et 1-2-nederlag til Belgien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip