Sydmotorvej ventes genåbnet søndag morgen

Arbejdet med at nedrive den beskadigede motorvejsbro ved Sydmotorvejen mellem Rødbyhavn og Holeby ventes indledt lørdag ved 15-tiden.

Det oplyser Vejdirektoratet, der satser på, at arbejdet vil være afsluttet søndag morgen.

Herefter vil motorvejsstrækningen blive genåbnet.

Direktør for anlæg og drift i Vejdirektoratet Svend Kold Johansen siger, at man ikke har været i tvivl om, at det er den rigtige beslutning af rive broen ned.

- Lastbilen er kørt ind i broen på midterdelen af vejen, hvor den har kørt to bropiller over. Af de to resterende bropiller er den ene revnet, og den anden står som en flitsbue. Så der er decideret nedstyrtningsfare, siger Svend Kold Johansen.

Der er tale om broen, som fører Lundegårdsvej over motorvejen mellem frakørsel 49 Holeby og frakørsel 50 Rødbyhavn.

Strækningen har været spærret, siden den litauiske lastbil kolliderede med broen tidligt lørdag morgen. Chaufføren blev dræbt ved ulykken, men en passager i bilen slap uskadt. Det er endnu uvist, hvorfor lastbilen bragede ind i bropillerne.

Vidner har ifølge politiet observeret, at lastbilen kom ud i rabatten, hvorefter den søgte at rette op og angiveligt krydsede de to vognbaner med direkte kurs mod bropillerne.

Trafikken har siden ulykken lørdag morgen været omdirigeret og er - på trods af påsketrafikken - blevet afviklet uden større problemer.

Svend Kold Johansen har ikke tidligere oplevet en så alvorlig kollision mod en bro.

- Der har selvfølgelig været beskadigede bygværker og skilte før, men jeg har ikke oplevet et sammenstød af denne kaliber før, siger direktøren.

Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvorvidt motorvejsbroen skal genopføres.

- Umiddelbart ville praksis være, at vi genopbygger, men her skal vi lige være sikre på, hvad vi gør, og koordinere i forhold til Femern-forbindelse og baneanlæg, siger Svend Kold Johansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip