Sydsudan: Tusindvis af børn er berørt af konflikten

Et stort antal børn er i øjeblikket nødlidende som følge af konflikten i Sydsudan, og hos Red Barnet forsøger man i de områder, hvor det er muligt, at komme de mange berørte til hjælp.

Det beretter Kasper Skotte Ejlskov, projektleder i Red Barnet, som i starten af ugen blev evakueret fra Sydsudans hovedstad, Juba, til Kenyas hovedstad, Nairobi, for at fortsætte nødhjælpsarbejdet derfra.

- Fra Red Barnets side forsøger vi at nå så mange børn som muligt, der er berørt af konflikten. Vi arbejder i øjeblikket på at bringe tæpper, vanddunke og materiale til at lave telte ind fra Nairobi, siger Kasper Skotte Ejlskov og fortsætter:

- Samtidig forsøger vi at sætte børnevenlige steder op i områderne, hvor der er en masse fordrevne mennesker, og hvor børnene kan komme hen og lege og få et åndehul fra konflikten.

Projektlederen oplyser, at der er en del områder i øjeblikket, hvor det ikke er muligt at komme til på grund af konflikten.

Derfor er håbet hos Kasper Skotte Ejlskov, at konflikten i Sydsudan hurtigst muligt stopper, så Red Barnet kan nå ud og komme til hjælp i de utilgængelige områder.

- Konflikten har været meget kompleks og har udviklet sig meget hurtigt. Det gik desværre enormt stærkt fra, at det startede i Juba, og til det spredte sig til store dele af landet. På nuværende tidspunkt er der rigtig mange, der er berørt af konflikten, siger Kasper Skotte Ejlskov og fortsætter:

- FN snakker om, at der er omkring 800.000 mennesker, som er berørt direkte af konflikten, og vi antager, at i hvert fald halvdelen af dem er børn.

Kasper Skotte Ejlskov understreger, at urolighederne i Sydsudan har været forfærdelige, og at mange af hans kolleger har oplevet situationer, hvor deres liv har været i fare.

- Folk har mistet familie og venner, så det er en forfærdelig situation. Det er rigtig trist, fordi flertallet af befolkningen ønsker fred og fordragelighed, mens det er en lille del af befolkningen, som altså desværre skaber det her, fortæller projektlederen i Red Barnet.

Konflikten i Sydsudan skyldes opgør mellem styrker, der er loyale over for præsident Salva Kiir og på den anden side soldater, der støtter oprørsstyrkernes leder, Riek Machar - en tidligere vicepræsident, som blev fyret fra posten i juli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip