Syg kvinde i Berlin havde malaria - ikke ebola

En 30-årig kvinde, der tirsdag faldt om med feber på et jobcenter i Berlin og var mistænkt for at være smittet med ebola, har malaria, oplyser Charité-hospitalet i den tyske forbundshovedstad.

- Kvinden behandles for malaria. Hun har det efter omstændighederne godt, hedder det i en pressemeddelelse fra hospitalet.

Frygt for ebola-smitte fik tirsdag politi og brandvæsen til at afspærre jobcentret Berlin-Pankow, hvor kvinden klagede over høj feber. Hun havde for nylig været i det vestlige Afrika.

Omkring 600 mennesker blev i to timer isoleret på jobcentret, indtil man fik kortlagt, hvor mange der havde været i kontakt med kvinden. Seks personer blev herefter ifølge nyhedsbureauet dpa ligeledes tilset på Charité.

Det blev dog senere på dagen klart, at kvinden ikke havde opholdt sig i det område i det vestlige Afrika, der er ramt af ebolaepidemien.

Sundhedsmyndighederne har ikke oplyst noget om kvindens identitet eller herkomst, men ifølge flere lokale medier er der tale om en nigeriansk-født kvinde.

To østrigske mænd, der var blevet indlagt i Østrig for at blive undersøgt for ebola, har fået besked på, at de ikke er ramt af sygdommen. De to mænd blev indlagt i Vöcklabruch med feber, efter at de vendte tilbage fra Lagos.

Ebolaepidemien i det vestlige Afrika har hidtil kostet over 1200 mennesker livet.

/ritzau/dpa

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip