Syg nævning får terrorsag mod fire udskudt

admin

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

En stribe vidner stod fredag klar til at afgive forklaring i Københavns Byret, men vidnerne må nu vente til juni.

Retsformand Marianne Madsen har fredag formiddag bestemt, at en sag mod fire terrortiltalte mænd skal udsættes indtil 13. juni.

De fire er tiltalt for at have bistået og tilskyndet Omar el-Hussein i forbindelse med hans angreb på synagogen i Krystalgade i København. Ved angrebet i februar sidste år blev 37-årige Dan Uzan dræbt.

Retsformanden har besluttet at udsætte sagen, fordi en af de syv nævninger er blevet syg. Reglerne kræver, at sagen skal bedømmes af seks nævninger, og derfor ville en eventuel sygemelding på et senere tidspunkt betyde, at sagen ville skulle gå helt om.

Sagen begyndte tilbage i marts med otte nævninger - to af dem suppleanter. Men allerede inden anklageskriftet mod de tiltalte var blevet læst op, var en af nævningene sat fra bestillingen på grund af mulig inhabilitet.

Sagen skulle efter planen køre frem til slutningen af september, og efter den oprindelige plan ville der restere i omegnen af 20 retsmøder.

Men alt tyder nu på, at sagen mod de fire mænd kan afgøres på langt kortere tid, end først antaget.

I forbindelse med retsmødet fredag blev retten, forsvarerne og anklagemyndigheden enige om at aflyse seks af de resterende retsmøder.

Muligvis kan der afsiges en kendelse om skyld i begyndelsen af september, men da der stadig mangler en del af bevisførelsen er det endnu for tidligt at sige.

De fire tiltalte har under hele sagen nægtet sig skyldige i anklagerne om medvirken til terrorisme.

/ritzau/