Syg René Holten dropper sidste del af World Cup

23/05/2015 20:08

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Kajakroeren René Holten Poulsen er færdig ved weekendens World Cup i Duisburg.

Den 26-årige dansker trodsede lørdag formiddag en forkølelse og nappede bronze i 1000 meter enerkajak.

Da han lørdag eftermiddag skulle forsøge at kvalificere sig til søndagens finale på den halve distance, var energien væk.

Det danske OL-håb har samtidig trukket sig fra konkurrencen over 5000 meter.

- Jeg har det super dårligt og er helt drænet for energi efter 1000 meteren i formiddag.

- På det her niveau skal man være på toppen for at vinde, og da der blev lagt ret hårdt ud, kunne jeg mærke det var helt skidt, så halvvejs stoppede jeg for ikke at forværre sygdommen og trillede bare i mål, siger René Holten Poulsen i en pressemeddelelse.

Trods sygdom i kroppen så det ellers nogenlunde ud midtvejs i kvalifikationen på 500 meteren, hvor han lå nummer to. Men så slap kræfterne op.

- Jeg er skuffet over ikke at have energien til at ro, men det er ikke det værd, når der allerede næste weekend er World Cup på hjemmebane i Bagsværd.

- Jeg afmelder mig også 5000 meter i morgen eftermiddag, så jeg forhåbentlig når at blive frisk i løbet af de næste dage, siger René Holten Poulsen.

Danskeren vil ikke risikere, at sygdommen ender med at spolere hele sæsonen.

- Det kræver fysisk overskud at have mentalt overskud, og jeg overvejede allerede til middag efter 1000 meter at afmelde, men jeg forsøgte.

- Det er en World Cup, det er ikke OL, og hvis konsekvensen kan være, at det udvikler sig til en seriøs lungebetændelse, som det vil tage mange uger at komme ovenpå, og hvis det i sidste ende kan koste VM, så er det jo ikke det værd, siger han.

/ritzau/