Sygeplejerske sendte billeder af døde patienters tåsedler

Efter en vagt på sygehuset i Nykøbing Falster tikkede der i februar 2015 flere usædvanlige sms-beskeder ind på en sygeplejerskes telefon.

Beskederne kom fra en i dag drabstiltalt kollega, som tilsyneladende ønskede at illustrere, hvor dramatisk situationen på sygehusets akutafdeling havde udviklet sig i løbet af aftenen.

- På et tidspunkt sendte hun et billede af tåsedler fra patienter, der var døde, siger sygeplejersken mandag i Retten i Nykøbing Falster. Her er hun indkaldt for at vidne mod den 31-årige kollega, der er anklaget for tre drab og et drabsforsøg.

Vidnet fortæller, at den tiltalte den pågældende aften havde overtaget ansvaret for de patienter, som hun i løbet af dagen havde behandlet. Tilsyneladende fik flere af dem det pludselig dårligt og døde, selv om de ifølge vidnet havde været stabile, da hun forlod afdelingen.

- I en anden sms sendte hun mig et billede af listen med navne på patienter, der var blevet sendt videre på intensiv, efter at jeg havde overgivet dem til hende, siger sygeplejersken.

Allerede inden den pågældende vagt havde vidnet haft en mistanke om, at den tiltalte gjorde skade på patienter.

- Jeg husker, at jeg studser enormt over, hvad der faktuelt er sket, og hvad C fortæller. Der er nogle patientforløb, der undrer mig meget, forklarer sygeplejersken.

Umiddelbart forsøgte hun dog at skjule sin mistanke over for den tiltalte, selv om sms'erne blot styrkede hendes mistanke.

- Så vidt jeg husker, tilkendegiver jeg med en smiley, at det er helt vildt, husker sygeplejersken om sit svar på beskederne.

Da de to kvinder 14 dage senenere skulle på vagt sammen, besluttede vidnet sig for at holde særligt øje med kollegaen.

I løbet af aftenen og natten døde tre patienter, mens en fjerde måtte genoplives. To af de afdøde er sygeplejersken nu tiltalt for at have slået ihjel.

Senere på dagen blev den 31-årige kvinde anholdt og sigtet for at have taget livet af tre af de patienter, der døde på den pågældende nattevagt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip