Sygeplejerske tiltales for tre drab og et drabsforsøg

En sygeplejerske er fredag blevet tiltalt for tre drab og et drabsforsøg begået mod ældre patienter på sygehuset i Nykøbing Falster.

Det oplyser kvindens forsvarsadvokat, Jørgen Lange, til Ritzau.

Den 31-årige sygeplejerske var egentlig sigtet for fire drab og et drabsforsøg. Men Statsadvokaten i København har tilsyneladende vurderet, at beviserne for et af de påståede drab var for svage til en tiltale.

Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har kvinden nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager om, at hun skal have dræbt patienter med dødelige cocktails af medicin.

Ikke desto mindre har dommere i både by- og landsret måned efter måned valgt at forlænge hendes ophold bag tremmer.

- Jeg har talt med min klient, og hun er selvfølgelig skuffet. Men når man nu har holdt hende indespærret i så lang tid, er det næsten naivt at tro, at de pludselig ville komme og lukke hende ud, siger Jørgen Lange.

Gentagne gange har advokaten efterspurgt et motiv til de påståede drab.

Et sådant har anklagemyndigheden ikke leveret. Men ved et retsmøde i Nykøbing Falster fortalte anklager Michael Boolsen sidste år, at kvinden lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved en vedvarende søgen efter spænding.

Andre træk ved en såkaldt histrionisk personlighedsforstyrrelse, som kvinden lider af, tæller "tilbøjelighed til dramatisering", "egocentricitet" og "manglende tanke for andre", fortalte anklageren.

Det er allerede nu besluttet, at retssagen mod kvinden starter til marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip