Sygeplejersker klandrer Texas-hospital for ebola-sjusk

En liberisk ebola-patient blev efterladt i et åbent område på et hospital i Dallas i timevis, og de sygeplejersker, der passede ham, arbejdede i flere dage uden den rigtige beskyttelse og fik konstant besked på at ændre sikkerhedsrutinerne.

Det siger den største fagforening for sygeplejersker i USA i en skarp kritik af hospitalets ledelse.

- Sygeplejersker blev tvunget til at bruge hospitalstape til at lukke åbninger i deres uniformer, når de frygtede, at deres hals og hoved var for udsat for smitte under deres arbejde med patienten, som havde eksplosive opkastninger og voldsom diarré, skriver Deborah Burger fra fagforeningen National Nurses United.

Det rapporterer nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

Flere af de sygeplejersker, som var involveret i behandlingen, står bag kritikken.

Burger har fremsat kritikken på et pressemøde på vegne af sygeplejerskerne på Texas Health Presbyterian Hospital, hvor den første person, som blev diagnosticeret med ebola i USA, var indlagt og døde i sidste uge.

Sygeplejerskerne klager også over, at farligt affald fra plejen af patienten fik lov til at ligge på gulvet i høje dynger, og at ebola-patientens blodprøver blev sendt gennem hospitalets rørpostsystem, hvilket var en potentiel smittefare.

To sygeplejersker er foreløbig blevet smittet under behandlingen af patienten.

- Vi bliver desværre ikke overrasket, hvis der bliver konstateret flere tilfælde, siger Thomas Frieden, der er chef for det amerikanske Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse (CDC).

Han har også sagt, at det "formentligt er et brud på sikkerhedsregulativet, der er årsagen til, at sygeplejeren er blevet smittet."

Sygeplejeren blev diagnosticeret med ebola søndag.

Patienten, Thomas Eric Duncan, blev smittet i sit hjemland, men rejste til USA, inden sygdommen brød ud. I slutningen af september blev ebola-diagnosen stillet. Han døde af sygdommen onsdag i sidste uge.

Wendell Watson, en talskvinde for hospitalet, siger, at de ansvarlige ikke har fået lignende klager fra sygeplejerskerne eller andet personale.

- Patienternes og de ansattes sikkerhed er vores største prioritet, siger han ifølge ABC News.

/ritzau/

 

Dagens Gossip